maandag 22 september 2014

Herfst!

HERFST

Herfst is de tijd waarin de wereld schitterend goud kleurt en welk een verantwoord melancholisch gemoed kan opleveren.

Het is afscheid nemen van de zomer – welk een mooie zomer hebben we dit jaar gekend! – en opmaken voor de winter. De dagen worden korter, de avonden kouder. De bladeren vallen en laten schitterende tapijten achter in het bos.

Het leven en de aandacht verschuiven van buiten naar binnen. De oogsten worden binnengehaald, de balans opgemaakt en zo levert de herfst mooie momenten van terugblik, afronden en introspectie.



INTROSPECTIE

Een dergelijk moment van introspectie gebruiken wij graag om terug te kijken op de eerste brainstormsessies waarin het Theekamp ontstaan is.

Met grote mokken thee en lange middagen filosoferen over onze visie ontstond ondertussen alweer vijf jaar geleden een steeds duidelijker omlijnd beeld van ons bedrijf. Een beeld waar we tot op de dag van vandaag aan blijven sleutelen en bijschaven, maar waarvan de basis altijd dezelfde is gebleven.

In al die jaren zijn er zeer veel dingen gebeurd: dingen die we hadden gehoopt en verwacht, maar zeker ook dingen waar we nooit van hadden durven dromen.

Afgelopen zomer hebben we gedrieën uitgebreid de tijd genomen om te evalueren waar we nu staan, hoe zich dit verhoudt met de initiële ideologieën en waar we graag naar toe willen groeien. We zijn begonnen en tevens geëindigd met een proostmoment: we zijn precies op de weg waar wij als Theekamp hopen te zijn en zien alle neuzen dezelfde kant op wijzen wat betreft de toekomst!

Proost je mee? :-)


VISIE & VORMGEVING

Toen wij 5 jaar geleden met Theekamp begonnen, hadden we een heel duidelijk beeld voor ogen. Vandaag de dag opereren we nog altijd vanuit dezelfde visie.

Het principe is daarbij altijd geweest dat we een kloof constateerden daar waar naar onze mening juist een schitterende mogelijkheid ligt. Aan de ene kant zagen we theedrinkers en theeliefhebbers die op zoek zijn naar een lekkere kop thee en die openstaan voor het idee dat kruiden verschillende werkingen kennen. Tegelijkertijd zagen we bij deze groep niet een heel grote behoefte om hier veel onderzoek naar te doen: duidelijke en rechtlijnige indicaties waren de wens.

Aan de andere kant van het spectrum zagen we mensen die juist heel erg geïnteresseerd zijn in de specifieke kenmerken van kruiden, hun werking, hun achtergrond, hun geschiedenis, hun mogelijkheden. De vragen vanuit deze club waren detailgericht en vroegen om expertise.

En in het speelveld tussen deze twee uiteinden zien wij onze mogelijkheden: wij willen onze producten aanbieden op zo’n manier dat men binnen 1 opslag kan zien wat men kan verwachten. Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in wat meer achtergrondinformatie bij de gebruikte bestanddelen, willen we graag een mogelijkheid bieden om dit op een gemakkelijke wijze terug te kunnen vinden. En voor die mensen die behoefte hebben aan enthousiaste verdiepingen willen wij die binnen handbereik kunnen aanbieden.

Zo ontstond onze aanpak: icoontjes en steekwoorden voor de eerste kennismaking, meer verdieping in de vorm van productinformatie en echte leerzame informatieverstrekking in de vorm van blogs van Willeke, de wilde kruidenvinder. Willeke is overgestapt naar een nieuw, vriendelijker blog met meerdere mogelijkheden en een sjiekere uitstraling. Kom je een keertje rondneuzen? :-)


VERDIEPING & VERBREDING

Deze zomer zijn we verder gegaan in het fine-tunen van dit idee.

Zo wordt er gewerkt aan een nieuwe opzet van ons etiket waarop nog gemakkelijker direct te herkennen is wat men verwachten kan. Tevens zijn we bezig geweest met een nog bredere verdieping door plannen te maken voor een begeleidend blog bij ieder kruid. Hierin hebben we al een start gemaakt met bijvoorbeeld goudsbloem. En dit willen we nog veel verder uitbouwen!

Daarnaast brainstormen we over een nieuw motto, nieuwe manieren van presenteren, nieuwe categoriseringen, enzoverder enzovoorts.

We houden je graag op de hoogte middels de verschillende sociale media en horen tevens graag je ervaring en mening! Deel ons je bevindingen op facebook, twitter of per mail :-)


TEN SLOTTE

Een gouden eind van een gouden theekrans ter introductie van dit gouden jaargetijde. We vonden het fijn je een kijkje achter de schermen te geven van onze ideologie. En we hopen dat onze nieuwe herfst-theetas je bekoren kan! Geniet van de herfst, geniet van jouw moment van introspectie, geniet van jouw oogst van dit jaar, geniet van elkaar. Geniet!



Gouden herfstgroet,
Willeke, Karin en GerJan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten