donderdag 31 juli 2014

Zomer 2014

Deze zomer is een heerlijke zomer! En niet alleen om dat de temperaturen al weken fijn en zonnig zijn, maar vooral omdat onze Australische compagnon Willeke in Nederland is :-) Deze zomer zijn de drie compagnons compleet en dat vieren met heerlijk bijkletsen, marathon-theeproefsessies, uitgebreid brainstormen over toekomstplannen en meerdere proostmomenten op gedane zaken. Waar we heel blij mee zijn, is dat het in de planning gelukt is om met het gehele team een editie van de Sonsbeekmarkt te draaien. Geweldig om dit eens met z'n allen te beleven en erg leuk om de reacties van onze vaste klanten te zien op de melding dat dit dus die befaamde compagnon uit Australie is!

Wat is het al een heerlijk zomer! De lente kende veel zonnige en warme momenten en heel vloeiend werd deze sfeer overgenomen door onze grote vriendin de zomer. De dagen zijn lang, de zon laat zich van haar beste kant zien, we leven buiten en met alle ramen open is buiten ook lekker binnen te vinden. Planten groeien, bloemen bloeien en kruiden geuren: wat is de zomer toch een heerlijk seizoen voor een (web)winkel in kruiden!

CITROENTIJM
Een van die geurende kruiden is citroentijm en wij zijn erg blij dat we sindskort dit kruid aan ons assortiment hebben kunnen toevoegen. In de vorig theekrans hebben we reeds vermeld dat de kruidenmix "Bolognamix" door het overstappen van 'normale' tijm naar citroentijm beter tot zijn recht komt. Ook de andere mixen waar tijm in voorkomt hebben we opnieuw onder de loep genomen en daar waar nodig ietwat aangepast. Met trots introduceren wij dan ook vernieuwde recepten voor Bolognamix, Vrouwenmix 1.0, Stoomthee en Zomerhoneybush: dezelfde mixen met toch net even dat frissere tintje!

WITTE THEE
We hebben er in vorige theekransen en ook in de sociale media al menigmaal naar gehint en nu kunnen we met blijdschap onthullen dat we witte thee gaan toevoegen aan ons assortiment! De primeur komt in een witte zomermix en deze is te vinden in de nieuwste zomer-theetas. Bestel na het lezen van deze post een theetas voor jezelf of een ander en word zo onderdeel van die club Theekampers die als een van de eersten deze primeur proeven kan. En vertel ons vooral ook je mening over deze eerste mix met als basis pai mu than: we horen je feedback graag :-)

GULDENROEDE
En we zijn nog niet klaar: naast vernieuwde mixen met citroentijm, de toevoeging van witte thee aan assortiment, hebben we nóg een uitbreiding aan te kondigen. Vanaf heden is het spannende kruid Guldenroede in onze webwinkel te verkrijgen. Dit kruid was al eerder te vinden in de kruidenmix-variant, maar vanaf nu dus ook als los kruid. Guldenroede heeft een interessante smaak waarin zoet en zuur uitdagend worden gecombineerd en welke een fijne werking kan hebben op nieren en blaas. Dit kruid heeft een ontgiftende werking, waardoor zij prettig is bij allerlei nierklachten. Ook werkt dit parmantige kruid met zijn schitterende gouden bloemen ondersteunend bij hooikoorts. Blijf genoeg water drinken als je deze thee nuttigt: Guldenroede werkt diuretisch en dus ga je er enthousiast van plassen!

LOSSE KRUIDEN & DUO'S
Er komt geen einde aan! Er staat nog veel meer op de planning om gelanceerd te worden :-) zo zijn er naast guldenroede nog meer kruiden die al wel in verschillende mixen te vinden zijn, maar tot nog toe niet los verkrijgbaar waren. Daar gaan we de komende tijd verandering in brengen: hou onze facebook en twitter in de gaten voor de nieuwste aanwinsten!
Ook de duo-pagina zal de komende maanden enthousiast uitgebreid worden. Momenteel zijn we druk aan het proeven en combineren en daar komen reeds mooie combinaties uit voort. Elke lancering van een nieuwe duo, waarbij 2 kruiden die elkaar heerlijk aanvullen, zullen we voorbij laten komen in de verschillende sociale media. Ken jij nog een verrassende combinatie? We horen ze graag en wellicht vind je binnenkort jouw creatie wel terug in onze webwinkel! De huidige duo's kun je op deze pagina terugvinden.

MARKTENMARATHON
Het is een drukke en productieve tijd geweest voor het Theekamp. We zijn de afgelopen maanden op verschillende markten te vinden geweest en hebben zo kennis kunnen maken met velen van jullie. Erg leuk om alle gesprekken te voeren, om jullie feedback te krijgen en te brainstormen over toekomstige plannen, kruiden en mixen. Wij ervaren dit als zeer stimulerend en willen jullie bij deze dan ook hartelijk danken voor jullie komst naar onze kraam. En hopelijk zien we elkaar in de toekomst nog veel vaker!
Dit jaar waren we naast onze gebruikelijke stek op de Sonsbeekmarkt onder andere ook te vinden op de Lindenmarket, waar tesori erg veel nieuwe vrienden heeft gemaakt en harten heeft veroverd. Op park de Hoge Veluwe genoten we van de schitterende rust om ons heen, terwijl we de bezoekers lieten kennis maken met onze producten en op de SMKMRKT  waren we te vinden in een samenwerking met een kapper en meerdere creatievelingen om zo een gezellige woonkamer op de markt te kunnen creeren. Wat ons betreft zijn we iedere dag op de markt te vinden en staan dan ook zeer open voor suggesties voor potentiele plekken. Een laatste aanvulling: hoewel we er zelf niet bij konden zijn, waren onze theetassen ook te vinden op de Langoeddagen in Ede alwaar de vrijwilligers onze producten aan de man brachten. Hartelijk dank voor deze geslaagde samenwerking!

TESORI
Als je op de verkooppagina van tesori kijkt, zie je het al: de telgen vliegen massaal de deur uit! Tegenwoordig worden ze zelfs in groepen van 5 verkocht, waardoor er hele families tegelijk vertrekken. Afscheid nemen van elke telg brengt een lach en een traan: elke creatie weet een plekje in ons hart te veroveren wat afscheid nemen soms sip maakt. Tegelijkertijd zien we de liefde in de ogen van de kopers en de reacties en foto's die er terugkomen, wat vervolgens weer hartverwarmend is!
Tesori is transitie. De focus ligt momenteel wat minder op de telgen en juist enthousiast veel op... en daar laten we je nog even in het ongewisse :-) hou onze facebookpagina en vooral ook die van tesori in de gaten voor de laatste creaties en onthullingen!

Rest ons niets meer dan je een schitterende zomer toe te wensen! Geniet van het weer, geniet van buitenzijn, geniet van warme, koude of ijsthee, geniet, geniet, geniet!


Zonnige zomergroet,
Willeke, Karin & GerJan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten