zondag 13 januari 2013

gluhwein maken

De temperaturen zijn enthousiast hard gedaald de afgelopen dagen en volgens de voorspelling gaat dit nog wel even zo blijven. Wat ons betreft een ideaal moment voor ... Gluhwein!

En om een lekkere Gluhwein klaar te maken op z'n 'theekamps' hebben we het volgende recept voor je gefabriceerd:
- Neem 1 liter van je favoriete rode wijn en doe deze in een pan. Dit mogen allerlei soorten rode wijn zijn. Wij gaan zelf hier graag voor een wat zwaardere, kruidige variant.
- Voeg hier 1 kaneelstok aan toe en wat kruidnagels. 
- Laat dit vervolgens 20 minuten zachtjes opwarmen. Goed warm laten worden, maar niet te hard laten koken, want dan verdampt de alcohol te snel.
- Haal vervolgens het pannetje van het vuur en voeg er 5 druppels zoete sinaasappel* etherische olie toe.
- Doorroeren, even laten staan en als het afgekoeld is tot een lekkere drinkbare temperatuur: in een mooi diep en bol glas schenken, uitdelen en opdrinken!

Proost :-)


*Wij kwamen tot dit recept mede dankzij het samenstellen van de winter-theetas de luxe. Hierin is deze winter namelijk zoete sinaasappel etherische olie te vinden, tezamen met 2 heerlijke wintermixen voor een vriendelijke prijs. We hebben nog pakketten op voorraad, dus bestel gerust :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten