zaterdag 23 juli 2011

Over kruidenthee

De afgelopen tijd hebben we ons gebogen over de informatiepagina bij kruidenthee. Graag wilden we namelijk een duidelijke en uitgebreide uitleg geven van wat kruidenthee nu precies is en hoe je hiermee de heerlijkste thee kunt maken! We kwamen op het volgende:

"De eigenlijke definitie van thee zetten is een aftreksel maken met kokend (geweest) water van het kruid Camellia sinensis, ook bekend als de theeplant. Met zwarte, groene en witte thee wordt allemaal hetzelfde kruid bedoeld, de bewerking van het kruid maakt het verschil. Thee zetten in de volkmond is echter een aftreksel maken van alles van je in een pot kokend (geweest) water doet. Thee maken van kruiden wordt derhalve kruidenthee. Dit gebruik van de term houden wij bij het Theekamp ook aan. (...)
Wij (Willeke & GerJan) hebben allebei de gewoonte om een halve liter kokend geweest water in een groot bierglas te doen en daar de gewenste theekruiden bij in te doen. Even roeren, zodat de kruiden goed ondergedompeld worden en dan: Lekker veel lekkere thee in de ideale verhouding dat binnen de perfecte tijd op is!"

De rest van deze informatie vind je op ons pagina over kruidenthee.

Veel lekkere kruidenthee-plezier gewenst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten