woensdag 2 juni 2010

Hoe gebruik ik EO's?

In onze webwinkel zijn momenteel zo’n zestien etherische oliën te bestellen. Allen hebben hun eigen specifieke geur, karakter en uitwerking. Om een etherische olie goed tot zijn recht te laten komen, kan je verschillende dingen doen. Bij iedere olie hebben we reeds aangegeven welke fijn zijn om in een (voeten)bad te gebruiken, welke goed gebruikt kunnen worden om mee te stomen en welke prettig zijn om massageolie mee te fabriceren.

Om een massageolie te maken, raden wij aan om als basis een geurloze olie te gebruiken. Je kunt een aromaloze bestaande massageolie kopen en hier enkele druppels van je favoriete geur aan toe voegen. Even goed schudden en je hebt een heerlijk geurende massageolie. Als basis kan je ook een andere olie gebruiken. Deze moet dan vrij dun zijn, omdat de olie zo gemakkelijker te gebruiken is en sneller door de huid wordt opgenomen. Goede voorbeelden hiervoor zijn amandel- of jojobaolie. Ikzelf gebruik geregeld simpelweg zonnebloemolie. Deze goedkope olie neemt de geur goed op en werkt daarom prima als basisolie.

Iets waarvoor etherische olie veel wordt gebruikt, is om een bepaalde sfeer in een ruimte te creëren. Er zijn verschillende mogelijkheden om een olie goed zijn geurende werk te laten doen. Zo kun je enkele druppels in een laag glazen potje doen en deze op de kachel of in het raam in de zon te plaatsen. Let wel, als je dit doet en het water verdampt in zijn geheel, dan kan het lastig zijn het glaasje weer helemaal schoon te krijgen.
In onze webwinkel verkopen we enkele accessoires die speciaal ontworpen zijn om een geur goed door een ruimte te verspreiden.
- De olieverbrander werkt het meest effectief. Je plaatst een waxinelichtje in de olieverdamper en vult het bakje met water en enkele druppels van je favoriete olie. Omdat het water en de olie opwarmen door het waxinelichtje, verspreidt de geur snel door de ruimte. Je kunt op deze manier in een vrij grote ruimte je gewenste geur verspreiden. Zolang het waxinelichtje brandt en het water en de olie warm zijn, dien je een olieververdamper geregeld te controleren: als het water droogvalt, kunnen er scheurtjes ontstaan in het stenen bakje.
- We verkopen 2 soorten geurstenen, de grote en de kleine. Geurstenen zijn goed om te plaatsen in die ruimtes waar je liever geen kaarsen brandt of waarin je niet altijd aanwezig bent en zodoende geen zicht hebt op je olieverdamper. Of je een grote of een kleine geursteen kiest, ligt aan verschillende factoren. Ten eerste natuurlijk wat je zelf mooier vindt. Daarnaast hangt het af van welke olie je wilt gebruiken (sommigen ruiken sterker dan anderen, waardoor je voor sommige meer druppels wilt gebruiken op een grotere geursteen). Ook is het belangrijk te kijken naar de omvang van de ruimte. In een kleine slaapkamer kan je prima een kleine steen gebruiken, maar in de woonkamer heb je naar verwachting meer aan een grote steen.
- Ook verkopen we kleine, schattige gipsen steentjes. Deze hebben hetzelfde effect als de grote en kleine geursteen met het verschil dat deze mini steentjes vooral ideaal zijn in de kleinere ruimtes zoals het toilet of een klerenkast. Tevens is een mini steentje een goede optie om eens te proberen: met de lage prijs is er wat ons betreft een mooie mogelijkheid gecreëerd om eens te experimenteren met het gebruik van geurstenen en etherische olie.

Mocht je een specifieke vraag hebben voor een specifieke sfeer in een bepaalde ruimte, schroom dan niet ons te vragen of te mailen over welke olie in combinatie van welke geurverspreider je het beste kunt inzetten. Tevens hebben we een speciaal introductiepakket gemaakt voor etherische olie, het zogeheten "EO-starterspakket". Meer informatie over etherische olie vind je hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten