donderdag 24 april 2014

Lente 2014: jubileum

Middels dit schrijven luiden we graag samen met jou de lente in. En wat een overtuigend begin heeft dit seizoen reeds gekend! Zomerse temperaturen, schitterende zonnige dagen en heerlijke kampvuuravonden. De lente laat zich van zijn beste kant zien en hopen dat deze veelbelovende start een heerlijk verloop van dit seizoen en dit jaar mag beloven!
Graag gebruiken we dit blogbericht voor een terugblik. Want dit is alweer het vijfde jaar dat wij bestaan en dit jubileum willen we graag met je vieren door met een grote glimlach terug te kijken op de nieuwtjes die de afgelopen 4 jaar voorbij zijn gekomen en eens te zien hoe het er tegenwoordig voor staat met die ontwikkelingen.

Uit de allereerste lente-theekrans: de eerste theekrans kwam uit in de zomer van 2009 en de eerste maal dat de lente begroet werd in de theekrans was in 2010. Toen was dit het nieuws: “Deze theetas kent een mix die ons aangedragen is vanuit Italië, Bologna. Daar is onze zus Karin momenteel te vinden en zij tipte ons een mix die daar goed in de smaak viel. Dit willen we natuurlijk met jullie delen!
Theekamp heeft met 2009 een mooi en bewogen jaar afgerond, waarin veel ideeën zijn uitgewerkt en nog meer initiatieven zijn ontstaan. In 2010 zullen we op een gestaag en enthousiast tempo verder gaan om zo de bestaande ontwikkelingen te verstevigen en nieuwe initiatieven uit te werken. Zo is er sinds kort een blog waarop de verhalen en achtergrondinformatie te lezen zijn. Ook zullen hier suggesties voor het gebruik van onze artikelen worden geplaatst en hopen we in de toekomst hier tevens recepten en dergelijke te publiceren.”

De bolognamix is begin dit jaar onder de loep genomen en is met nu met een vernieuwd recept in onze webwinkel te vinden. Het initiële idee was om citroentijm te gebruiken voor deze mix, alleen hadden we daar in 2010 nog niet de beschikking toe. Nu we echter meerdere leveranciers hebben gevonden en zo onze mogelijkheden hebben vergroot, kunnen we nu de bolognamix aanbieden zoals hij bedoeld is!
Ons blog bestaat nog steeds: op theekamp.blogspot.nl lees je de nieuwste ontwikkelingen van het theekamp terug. We zitten er stiekem over te denken om te verhuizen naar een blog op wordpress.com en als we dat gaan doen, zullen we dit natuurlijk aan je vermelden :-)

Uit de lente-theekrans van 2011: “Afgelopen maanden hebben voor Theekamp vooral in het teken gestaan van de verhuizing van Willeke naar Australië. Zij is daar nu gesettled in een allerschattigst huisje met een idyllische veranda waar menig nieuwe theekamp mix bedacht gaat worden: gegarandeerd! In de tussentijd is Jasmijn begonnen met haar werkzaamheden als inpakster en verzorgt zij  alweer enkele weken de verzendingen van Theekamp.”
Het is een feit: heerlijke nieuwe mixen worden bedacht door Willeke de wilde kruidenvinder daar in dat allerschattigste huisje in Australië. De mixen worden ook steeds spannender en tegelijk gespecialiseerder. Zo kennen we tegenwoordig 2 soorten vrouwenmixen, een nieuwe mamamix en de heerlijke zonnevlecht. En niet alleen dat: schitterende nieuwe initiatieven zijn sinds haar verblijf in Australië ontstaan, wat te denken bijvoorbeeld van de ‘oogkusjes’, onze huidoliën en de verscheidenheid aan zalven? Jasmijn deed het geweldig: zij heeft op een heel belangrijk overgangsmoment van Theekamp een fantastisch steentje bijgedragen en we zijn haar daar nog steeds erg dankbaar voor!

Uit de lente-theetas van 2012: “Karin is toegetreden tot het Theekamp-team!  In de afgelopen maanden zijn we druk bezig geweest met alle theeën, oliën, zalven, potjes, zakjes, etiketten, doosjes, postzegels, bubbeltjesenveloppen, olieverdampers, thee-eieren, geurstenen en wat al niet meer, te verhuizen. Alles is netjes overgekomen en Karin is met vol enthousiasme begonnen met haar werkzaamheden als inpak- en verzendkanon. En ook als deelneemster aan onze denktank heeft ze reeds mooie en bruikbare nieuwe ideeën aangedragen. Let maar eens op bij je volgende bestelling: er zit nu dus ook een beetje aandacht & liefde van Karin bij!
Graag brengen we nogmaals het blog van Willeke onder je aandacht. Onder de naam van de wilde kruidenvinder post Willeke hier haar ideeën en ervaringen met kruiden. Zo heb je de laatste maanden kunnen lezen welke olie je het beste als basis kunt gebruiken, hoe je massageolie maakt, wat nu precies goudsbloem is en hoe je hier zelf heerlijke zalf van kunt maken! Bezoek haar blog eens om inspiratie op te doen of je ervaringen te delen.
Op facebook en twitter is er al een tijdje een marktonderzoek van Theekamp bezig met de grote vraag: welke zwarte, welke witte en welke groene thee vind jij het lekkerst? We hebben hier via de verschillende sociale media erg veel reacties op gekregen, wat ons heel goed geholpen heeft om een eerste inventaris te maken.”

En toen kwam zus Karin ons team versterken. Hoe fijn om ons familiebedrijfje ook echt met z’n drieën te doen :-) Die aandacht en liefde steekt Karin nog steeds in ieder pakketje en in de afgelopen jaren is ze uitgegroeid tot volwaardig lid van de Theekamp-compagnons. Hoe een genot om met z’n drieën samen te werken!
Ook het blog van Willeke de wilde kruidenvinder is nog springlevend! Het blijft een blog vol van informatie waar je iedere keer dat je een blogpost overleest weer nieuwe feiten uit zult halen J
En die zwarte, groene en witte theeplannen daar zijn we hard mee bezig geweest en dat zijn we nog steeds! Voor ieder seizoen is er momenteel een earl grey mix en tevens hebben we voor ieder seizoen een groene thee variant. Voor 2014 willen we aan de slag met de witte thee afdeling. We houden je op de hoogte middels facebook en twitter!

Uit de lente-theekrans van 2013: “In de vorige Theekrans berichtten we over verschillende samenwerkingsverbanden waar we mee bezig zijn geweest. Graag geven we je een korte update.
- Voor de samenwerking met Corriosa leverden wij Theekamp-producten aan die volgens ons het beste bij het onderwerp ‘slaap’ passen. Slaap zacht, slaap zoet, sala, enkele geurstenen en de etherische olie lavendel werden tijdens de expositie ‘Lelystad slaapt’ ten toon gespreid en kenden gretig aftrek!
- Een andere lopende samenwerking is die met de mensen van de webwinkel Webvrouw. Aan de hand van Willekes blog over vrouwenmantel werd ons gevraagd naar onze producten met dit geweldige kruid en of deze ook via Webvrouw aangeboden zouden kunnen worden. Vrouwenmix 1.0, vrouwenmix 2.0 en vrouwenmantel werden opgestuurd alsmede een grote stapel zogeheten proefkaarten (de welkomstkaart van Theekamp met daaraan een sample van vrouwenmix).
Na de zeer positieve ervaringen van vorig jaar hebben we ons dit jaar wederom opgegeven voor de Sonsbeekmarkten. Wij zullen aanwezig zijn  om iedereen kennis te laten maken met onze heerlijke producten middels theeproeverijen, massageolie testerijen en wat we allemaal nog maar meer mogen bedenken. Kom langs en maak kennis met de nieuwste theemixen, doe jezelf of een andere een mooie nieuwe olieverdamper cadeau en wordt verliefd op de nieuwste telgen van tesori!
Ondertussen is iedereen minimaal één keer verliefd geworden. Het zijn ook zulke wonderschone schatten! Warm, knuffelbaar: lief, lief, lief! Voor ieder wat wils en ook op de markten merken we dit overduidelijk: iedereen heeft een ander waarop hij of zij uitroept: “die! die wil ik!” We hebben het hier natuurlijk over de telgen van tesori en voor diegenen die alsnog kennis willen maken met de uitgevlogen telgen - of graag een mooi overzicht willen van de geschiedenis van de eerste creaties - is er nu een schitterend boekwerkje gemaakt. Hierin vind je de eerste 23 telgen met de bijbehorende gedichten terug. Om nog eens rustig en met een grote glimlach onder andere oggu, monzu verr, monzu rakka, lott, pitro, brenna, si-ep en ffitz de revue te laten passeren. Bestellen kan hier!”

2013 werd een creatief en productief jaar! De samenwerking met webvrouw loopt nu nog steeds door en met trots kijken we terug op het project met Corriosa. Bij de Sonsbeekmarkten behoren we ondertussen tot het meubilair en dit jaar gaan we tevens andere markten uitproberen. Wat te denken bijvoorbeeld van de Lindenmarket in Nijmegen of de Paasmarkt op Park de Hoge Veluwe? De afdeling tesori blijft uitbreiden: met nieuwe telgen, met ansichtkaarten… De creativiteit van tesori stroomt volop en verwacht dan ook in de toekomst mooie en inspirerende aanvullingen!


Zoveel ontwikkelingen, zoveel uitgekomen plannen. En zoveel meer plannen op stapel! Ook in 2014 gaan wij van Theekamp weer vol aan de bak om de mooiste dingen te maken met de lekkerste ingrediënten die we kunnen vinden :-) Hou onze ontwikkelingen in de gaten op facebook en twitter!
En hiermee komen we aan het einde van deze terugblik-lente-theekrans. Het lijkt ons een uitgelezen moment voor een toast: zet een kop van je favoriete (lente)thee en proost met mee op ons vijfjarige jubileum! Dank je wel voor je bestellingen, voor je goede ideeën, voor het delen van je ervaringen. Proost, en op nog vele vele jaren Theekampplezier!
Lichte lentegroet,
Willeke, Karin en GerJan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten