donderdag 2 januari 2014

Winter!

WINTER
Winter is de tijd van guur, koud en nat (en soms wit!) weer, waardoor we meer dan ieder ander jaargetijde binnen te vinden zijn. Het is de tijd van gezellig samenzijn, zowel tijdens de december feestdagen als tijdens lange en sfeervolle avonden. Van korte dagen en koude nachten met stapels dekens en een verwarmend slaapmutsje of een kop anijsmelk voor het slapen gaan.

Zo aan het eind van het jaar is de winter tevens de uitgelezen tijd voor inkeer, voor terugkijken en evalueren, voor nieuwe voornemens maken. Hoe is jouw jaar verlopen? Zijn je wensen van eind vorig jaar uitgekomen? Hebben zich andere verrassende veranderingen voorgedaan? Hoe kijk jij terug op 2013? En wat zijn jouw plannen en voornemens voor het komende jaar?


TERUGKIJKEN
Voor Theekamp is het een geweldig geslaagd jaar geweest! In 2013 hebben zowel compagnon Karin als compagnon GerJan bezoeken gebracht aan compagnon Willeke in Australie. Naast heerlijk weerzien en veel marathonbijkletsen heeft dit ook heel veel nieuwe plannen en ontwikkelingen voor het Theekamp opgeleverd.

Grootse toekomstperspectieven zijn er besproken en praktische ideeën zijn uitgewerkt waarvan er nu al enkelen in productie zijn genomen! Wat te denken van bijvoorbeeld de ‘oogkusjes’? Hierover later een heleboel meer :-).

2013 is een heel productief jaar voor ons geweest. Waar te beginnen? Bij de grote hoeveelheden tesori’s die zijn gecreeerd en waarvan velen alweer zijn uitgevlogen? Bij de heerlijke nieuwe mixen die allemaal een eigen fanschare hebben? Wat te denken van de vrouwenmixen, de nieuwe mamamix, de groene thee serie... Of zullen we met enthousiasme vertellen over de fijne markten die we hebben gedraaid, waar we wederom zoveel mooie gesprekken hebben mogen voeren en interessante feedback hebben gekregen op onze producten?

Laten we het terugkijken vooral ook gebruiken voor een dankwoord richting alle Theekampers: dank jullie wel voor jullie betrokkenheid bij onze webwinkel! Wij zijn erg blij met jullie bestellingen, jullie vragen en opmerkingen, jullie mails, jullie gesprekken, jullie bijdrages op de sociale media! :-)


GEURSTOKJES
Een van de ontdekkingen van dit jaar is een uitbreiding op de manier waarop etherische oliën gebruikt kunnen worden. Op de Sonsbeekmarkt was het al goed te ruiken: met onze zuivere en natuurlijke oliën kan je zelf heerlijke geurstokjes maken! Wat je nodig hebt, is een fles of potje met (warm) water. Zet hier enkele droge stokjes zonder schors in die je buiten hebt gevonden. Druppel vervolgens je favoriete etherische olie in het water en je hebt zelf geurstokjes gemaakt welke een heerlijke geur verspreiden!

Oliën die wij hier zelf graag voor gebruiken zijn: mandarijn in combinatie met kaneel (voor een warm en sfeervol gemoed) en zilverspar in combinatie met grove den (een heerlijke geur op plekken waar de ramen een tijdje niet op zijn geweest of waar grotere groepen mensen in een ruimte verblijven). Doe als wij en experimenteer mee: wie weet kom je tot een heerlijke kersverse combinatie!OOGKUSJES
Met Karin in Australie hadden zij en Willeke de perfecte mogelijkheid om eerdere brainstorms praktisch uit te werken. Een van de producten die daaruit ontstaan is en waar we zeer trots op zijn, is ‘oogkusjes’! Een zacht biologisch katoenen envelop wordt gevuld met lavendel en lijnzaad. Vervolgens wordt deze envelop geschoven in een stoffen hoesje die handgemaakt wordt van geupcyclede lapjes stof. Dit resulteert in schitterende, unieke en zeer rustgevende anti-stress oogkussens.

Vanzelfsprekend hebben we zelf de zware taak op ons genomen om dit nieuwe product uitvoerig te testen en tijdens deze sessies ontstond een gevoel van “kusjes op de ogen”. En zo is de term ‘oogkusjes’ ontstaan! Tot nog toe alleen te krijgen op de markt en binnenkort ook in de webwinkel! We houden je op de hoogte :-).


ZONNEVLECHT
Onze nieuwste kruidenmix is er eentje waar we zeer content mee zijn. Nu zijn wij natuurlijk content met alle mixen die we maken en proberen we niet teveel in superlatieven te praten als we over onze nieuwste creaties spreken :-). ‘Zonnevlecht’ is echter een kruidenmix waar we reeds lang over hebben nagedacht en waarbij we van mening zijn dat we onze wensen precies hebben kunnen omzetten in de perfecte mix.
Tijdens de ontwikkeling van deze mix zijn al veel werktitels voorbijgekomen waarin een glimp op te vangen is van de werkzaamheid. Zo heeft deze mix in het begin “maagthee” geheten en ging zij de laatste maanden door het leven als “Fart-Tea/Farty/Fart-T/Far-T”.

Zonnevlecht is een mix die heerlijk is om te drinken voor de maag. Ze is maagwand ondersteunend en versterkend en kan verlichtend werken bij een maagzweer. Deze thee werkt zo ontspannend voor de maag dat je er scheetjes van kan gaan laten (vandaar de werktitel Fart-Tea). Het is een bloementhee die met een combinatie van lavendel, citroenmelisse, goudsbloem, zoethout en kamille heerlijk zacht, licht en blij smaakt!


tesori
Ook tesori heeft een zeer productief jaar achter de rug! Zeer veel telgen hebben dit jaar het levenslicht gezien en sommigen waren al uitgevlogen, voordat ze uberhaupt in de webwinkel te bewonderen waren!

En tesori blijft zich in nieuwe disciplines ontwikkelen. Zo worden er tegenwoordig andere technieken geintegreerd bij het maken van de telgen, kijk maar eens goed naar woelii of eppik. En dat is lang nog niet alles: er is tegenwoordig een heus prentenboek te verkrijgen met daarin een overzicht van de eerste 23 telgen en de bijbehorende gedichten. Ook zijn de eerste tesori ansichtkaarten ontwikkeld, welke op de markten reeds te verkrijgen waren.

Hou het blog van tesori en onze webwinkel in de gaten voor de nieuwste ontwikkelingen en de nieuwste telgen. En onthou: tesori’s zijn uniek dus als je verliefd wordt op een van de telgen, bestel dan snel :-).


TE VERWACHTEN
Voor 2014 hebben we plannen en ideeën te over! Voordat we overgaan tot het introduceren van de producten uit de winter-theetas, willen we graag wat tipjes van de verschillende sluiers lichten.
- Geurstenen: we hebben een mooie nieuwe aanlevering van gipsen geurstenen ontvangen. Hiervan zijn reeds enkele soorten in de webwinkel te vinden, maar er zijn er nog meer! Hou de accessoires-pagina in de gaten voor deze sfeervolle aanvullingen.
- Groene thee: er is nog 1 seizoen te gaan in de groene thee serie: de winter! Deze laatste gaan we aan het begin van 2014 lanceren, zodat het nieuwe jaar mag starten met een nieuwe groene thee mix om zo ook deze serie compleet te maken. Dan zal op den duur ook deze reeks voor een gereduceerd tarief te koop zijn, net zoals dat nu reeds het geval is met de rooibosreeks en de honeybushreeks.
- Kruidenmixen: enige tijd buigen we ons al over onze eigen versie van chai thee. En in 2014 hopen we deze te kunnen lanceren! In dezelfde trend zijn we ook bezig met chocothee en choco-chai, waarvoor we momenteel gebruik maken van de heerlijke chocolade van Waldo’s Chocolate! En om nog eens een term in de lucht te gooien die tot de verbeelding zal spreken: in 2014 gaan we aan het werk met ‘gloeithee’!
- Losse kruiden: komende tijd willen we graag onze losse kruiden afdeling verder uitbreiden. Zodat je zelf je favoriete kruiden apart kunt bestellen om los te drinken, om mixen mee te maken of om bij het koken te gebruiken.

Dit is slechts een kleine greep uit de komende plannen: 2014 belooft wederom een productief jaar te worden voor het Theekamp! We kijken met blije verwachting uit naar dat wat er komen staat :-)TEN SLOTTE
Rest ons niets anders dan jullie allen een schitterende afsluiting van 2013 en een frisse start van het nieuwe jaar te wensen. Graag horen we over je plannen en ideeën voor 2014! En heb je een mooie geurstok-constructie gemaakt? Stuur ons je foto’s en wij geven ze een speciaal plekje in onze sociale media! Heb je specifieke vragen over onze producten of het gebruik hiervan? Doe als velen al hebben gedaan en schroom niet ons een persoonlijke mail te sturen naar info@het-theekamp.nl!

Al het moois gewenst voor het komende jaar en we spreken elkaar weer met de volgende theekrans. Tot die tijd ben je van harte welkom op onze facebook-pagina, twitter met ons mee en tot ziens in onze webwinkel!


Met winters warme groeten,
GerJan, Karin & Willeke

Geen opmerkingen:

Een reactie posten