zondag 6 oktober 2013

Herfst-theetas 2013!


Herfsttijd, theetijd!
Van alle jaargetijden lijkt de herfst het meest favoriete jaargetijde te zijn voor theedrinken. We merken het in de webwinkel, waarin het laatste kwartaal van het jaar de bestellingen altijd toenemen.
Niet meer als logisch lijkt ons, want wat is er nu fijner dan - om in tijden waarin de dagen korter worden en het weer guurder - met een lekkere kop verwarmende thee op de bank te kruipen met een goed boek of je favoriete serie?

En om de herfst te vieren, hebben we wederom een heerlijk herfstige theetas voor je gefabriceerd.

Herfst-theetas 2013
In de herfst-theetas van 2013 zijn de volgende producten te vinden:
- Groene herfstmix: Met trots presenteren we een nieuwe mix in onze groene thee serie! Willeke, de wilde kruidenvinder nam als basis onze groene thee Chunmee en voegde hier fenegriek, gemberstukjes, karwij en steranijs aan toe, wat geresulteerd heeft in een heerlijk aardende groene herfstthee. Het gevoel dat deze nieuwe mix ons gaf, was dat van een kleine woelmuis of een egeltje die wroetend door de herfstige bosgrond op ieder plekje en bij elke laag een nieuwe aardende smaak en geur blootlegt.

- Sala: met de introductie van een nieuwe pagina in ons menu - te weten de pagina duo's - wilden we graag een klassieke duo-mix aan de herfst-theetas toevoegen. Dit perfecte huwelijk zorgt ervoor dat de ietwat bittere smaak van salie en de bloemige smaak van lavendel samenkomen in een heerlijk zachte mix.

- Gember: een los kruid dat wij erg goed vinden passen bij de herfst, is gember. En laten we net van dit kruid de overstap hebben gemaakt van poedervorm naar gemberstukjes! Een perfect moment om dit heerlijk scherpe en verwarmende kruid aan de theetas toe te voegen.
Gember heeft een zeer prettige werking op de maag en werkt eetlust opwekkend. Het is dan ook een kruid dat in veel Oosterse gerechten wordt gebruikt. Als thee kiest men er vaak voor om gember na het avondeten te drinken, omdat het de maag tot rust brengt en de spijsvertering op gang helpt. Ook bij misselijkheid is dit een kalmerend kruid om te drinken.


Herfst-theetas 2013 deluxe
Zoals altijd wordt de deluxe versie van de theetas gevormd door de twee mixen uit de 'normale' versie te nemen (groene herfstmix en sala) en deze aan te vullen met een passende etherische olie. En dit seizoen is dit grove den geworden!

Grove den is een etherische olie die wij erg goed bij de herfst vinden passen, daarom dus ook dat we deze fris en harsachtig geurende olie aan de deluxe-versie hebben toegevoegd! Wist je trouwens dat grove den ook bekend staat als "boswierrook"?
Grove den is heerlijk verwarmend, energieverhogend en doodt ziektekiemen, waardoor het een zeer geschikte olie is om te verdampen in de ziekenkamer. Nog een Theekamp-tip: voeg een paar druppels toe aan een hand zout, strooi dit vervolgens in een voetenbad en je hebt een goede remedie tegen zweetvoeten.



Ben je moe om ieder kwartaal opnieuw de theetas te moeten bestellen en durf je stiekem toch wel blindelings te vertrouwen op onze theetas-collecties? Meld je dan aan als abonnee! Stuur een mailtje naar info@het-theekamp.nl, vermeld of je de “theetas” of de “theetas deluxe” wilt ontvangen en wij zorgen er ieder seizoen voor dat jij als één van de eersten ons nieuwe pakket ontvangen mag.


Rest ons niets anders dan jullie allen van harte een heerlijke herfst toe te wensen!
Willeke, Karin & GerJan



Geen opmerkingen:

Een reactie posten