woensdag 17 maart 2010

Het verhaal van de Toon Kortoomsthee.

Antonius Johannes Kortoom is de schrijver van onder andere “Help! De dokter verzuipt…”(1968). Hij is in 1916 geboren in hetDeurne en stierf in 1999. In zijn geboortedorp is sinds eind 2009 een museum opgericht speciaal voor deze markante schrijver. Tussen ons en de initiatiefnemers bestond al een tijdje contact en zo werden wij enkele weken voor de opening van het museum benaderd met een spoedopdracht. (Er is trouwens sprake van een mogelijke theetuin en daar kunnen wij ons steentje prima aan kunnen bijdragen. Wellicht lees je in dit blog dan ook meer over dergelijke ontwikkelingen.)Voor de opening wilden de initiatiefnemers van het museum een speciaal presentje laten ontwikkelen. Ze benaderden ons met de vraag of wij een speciale thee konden ontwikkelen, welke dan tijdens de officiële opening kon worden uitgedeeld.
Gewapend met een karakteristieke handtekening, één van de heer Kortooms favoriete recepten en enkele steekwoorden begon Willeke met het creëren van een speciale thee voor een speciale schrijver. Blij verrast waren we (en Willeke zelf misschien nog wel het meest) vervolgens over het resultaat. Na enig experimenteren was het Willeke namelijk gelukt om een gevoel van heimwee te vangen en in een thee te verwerken! Menig melancholisch avondje hebben we daarna tevreden genoten van deze zeer geslaagde mix. Vervolgens hebben we een speciaal etiket in elkaar gezet met hierin onder andere de schitterende handtekening van Toon Kortooms verwerkt en met vereende krachten zijn er in één avond honderd zakjes Toon Kortoomsthee gefabriceerd. Precies op tijd en met dank aan onze speciale spoedchauffeur konden we de 100 gemaakte mixen bij het museum afleveren.
De reacties tijdens en na de officiële opening van het Toon Kortoomsmuseum waren zeer enthousiast en overweldigend. Zo sprak de Toon Kortooms fanclub bijvoorbeeld al van een waar collectors-item!
En zo is dus de Toon Kortoomsthee ontstaan...
Nieuwsgierig geworden? Hou dan de webwinkel de komende tijd in de gaten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten