donderdag 22 november 2012

vrouwenmixen


In onze webwinkel zijn 2 mixen te vinden die speciaal voor de vrouw gecreƫerd zijn. Het basiskruid is het fantastische kruid vrouwenmantel, waar onze kruidenvinder een informatief blog over geschreven heeft. In de serie "met je neus tussen de kruiden" besprak zij dit pareltje en schreef er het volgende over: Het samentrekkende en bloedstelpende effect van de Vrouwenmantel heeft een zeer gewaardeerde werking op de bloedingen van de vrouw, zowel maandelijks als rondom de bevalling. Als kadootje van de natuur werkt het ook nog licht ontkrampend en weefselherstellend op de baarmoeder: wat wil je nog meer!

Onze kruidenvinder heeft nu dit basiskruid gebruikt om 2 vrouwenmixen te maken. En die zien er als volgt uit:

- Vrouwenmix 1.0 is een heerlijke mix van vrouwenmantel, framboosblad, citroenmelisse, brandnetel, kamille, basilicum en tijm. Vrouwenmix 1.0 is gericht op de moeizame en slecht op gang komende menstruatie, met veel PMS en opgeblazen gevoelens.

- Vrouwenmix 2.0 is een perfect verzachtende mix van vrouwenmantel, framboosblad, meidoorn, lavendel, hyssop en valeriaan. Vrouwenmix 2.0 is speciaal voor de heftige menstruatie, met veel kramp en bloedverlies.

Vanaf vandaag zijn beiden in de webwinkel te bestellen. Probeer, proef en ervaar deze unieke creaties!

Als afsluiter nog 2 feiten over basiskruid vrouwenmantel, wederom terug te lezen op het blog van Willeke, de wilde kruidenvinder:

- Het is makkelijk te drogen en staat prachtig in droogboeketten
- Het is een dankbare plant voor wildpluk. Je kunt zowel de wortel als de bladeren koken en eten als spinazie of bijvoorbeeld in de soep. Ook zijn de blaadjes lekker rauw in een salade. Wel even overleggen met de buurvrouw voordat je in haar tuin duikt op zoek naar dit lekkers :-)!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten