zondag 26 juni 2011

Zomer-theetas

Het is zomer, het is tijd voor de zomer-theetas! Zomer: de tijd van zon, zon en nog eens zon! De tijd van vakantie, de tijd van loom genieten in het heerlijk geurende gras en zwoele nachten onder de sterrenhemel of met de ramen open. De tijd van bloei, de tijd van bloemen! En hiermee hebben we de hoofdthema´s van deze theetas gelijk te pakken: deze zomer gaan wij voor zwoel en bloemen. Doen jullie mee?

Zomer-theetas
In de zomer-theetas zijn de volgende 3 mixen en 1 los kruid te vinden:
- Avond rood: een heerlijk zomerse mix van hibiscus en citroengras, welke een verrassende opzwepende ‘kick’ krijgt met de toevoeging van gember.
- Zomerkracht. Willeke voegde kamille, salie en braamblad bij elkaar en zo kregen we een mix die erg prettig is na een dag buiten in de zon en/of op het strand en natuurlijk ook bij volgelopen neuzen na nat te zijn geregend is een onverwachte zomerbui of te lang gezellig en zonder jas op de straathoek hebt gestaan.
- Zomer-honeybush. Wat je krijgt als je honeybush, lavendel, tijm en basilicum in de mix doet? Een thee die verzachtend en tevens opwekkend werkt: een tweede heerlijk zwoele zomer-mix!
- Hibiscus is een schitterend bloedrode thee met een specifieke friszure smaak. Deze thee is zowel warm als koud te drinken en tijden de warme zomerdagen is dit een erg goede kandidaat voor ijsthee (lekker met veel suiker)! Oh ja: drink dit zoveel en zo vaak mogelijk, want de vitamine C en anti-oxidanten die in hibiscus te vinden zijn maken er een echt power-theetje van.

Zomer-theetas deluxe
Ditmaal is de deluxe versie uitgebreid met de etherische olie pepermunt. Pepermunt werkt verkoelend en is dus erg geschikt om in de middag, als er in de warmte een loom gevoel is ontstaan terwijl er eigenlijk nog gewerkt moet worden, lekker even de ruimte op te frissen.

Bestel je favoriete zomer-theetas vandaag nog!

Warme, zwoele zomergroeten,
GerJan en Willeke
Namens Het Theekamp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten