zondag 29 mei 2011

Slaap zacht

Slaapzacht is de eerste van twee mixen die we hebben gemaakt met valeriaan. Van valeriaan wordt in dit geval de wortel gebruikt en deze heeft een zeer specifieke smaak en geur. De geur is tevens iets waar katten dol op zijn! Van valeriaan wordt gezegd dat het een kalmerende werking kan hebben (iets waar in de 18e eeuw al melding van werd gemaakt) en op die manier bevorderlijk kan zijn bij het in slaap vallen.

Ons idee was om een mix te maken die lekker is om te drinken voor het slapengaan. En aangezien smaken verschillen, hebben we besloten er twee mixen van te maken. De ene is wat zoeter van smaak en de andere juist wat zachter en bloemiger. Slaap zacht is de tweede variant: zacht en bloemig.

De combinatie van citroenmelisse, lindebloesem en valeriaan maakt een geslaagde en welkome mix. Ook erg lekker met een beetje honing!

De slaapmixen zijn de eerste mixen uit een nieuwe reeks die we aan het op zetten zijn. In deze reeks willen we voor ieder dagdeel (morgen, middag, avond en nacht) verschillende mixen maken welke aansluiten bij het gemoed en de lichamelijke gesteldheid van dat moment. Slaap zacht is een nachtmix welke een rustgevend en verwarmend effect heeft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten