maandag 21 maart 2011

Brandnetel: achtergrondinfo

Middels deze blog willen we jullie graag iets meer vertellen over brandnetel, een van de kruiden uit ons assortiment. Wij maken gebruik van het gedroogde bovengrondse deel van Brandnetel (Urtica dioica). In onze optiek hebben we hier te maken met een kruid dat goed bij de lente past en vooral 's ochtends goed gedronken kan worden. Omdat het zo'n prettig lentekruid is, hebben we brandnetel toegevoegd aan de lente-theetas 2011 en aan de deluxe versie. Het is tevens een kruid waarmee je heerlijk mixen kan maken. Denk bijvoorbeeld eens aan onze brandnetel met braam.
Naar onze mening kan brandnetel goed zijn voor de gewrichten. Het werkt zo: In de gewrichten (of eigenlijk, tussen het draai-gedeelte van 2 gewrichten) kunnen afvalstoffen opstapelen. Sommige mensen hebben hier meer last van dan anderen. Dit afval kan zorgen voor slechtere smering van de gewrichten, wat gekraak en pijn veroorzaakt. Brandnetel is een kruid wat juist heel goed is voor afvoeren van deze afvalstoffen. Regelmatig een kopje drinken of een brandnetelkuurtje doen kan heel erg behulpzaam zijn tegen gewrichtspijn.
Voor een brandnetelkuurtje raden wij 3 mokken per dag aan en dat voor de duur van minstens 3 weken. Hierbij adviseren wij tevens om genoeg water te drinken, om zo een goed reinigend effect te hebben.

In de toekomst zullen we nog uitgebreider terugkomen op de kracht van brandnetel en ook van onze andere kruiden kun je op den duur een verdieping vinden. Hou ons in de gaten! :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten